Studie fondsen

Rotterdam
Van Beek Donnerstichting
Doel: Behartiging van de belangen van vrouwen in de Rotterdamse samenleving bij het verwerven van economische zelfstandigheid (dus wonen of studeren in Rotterdam).
Voorwaarden: De stichting verstrekt uitsluitend steun aan vrouwen, die in Rotterdam wonen, werken of studeren.
www.vanbeekdonnerstichting.nl 
----
Tesselschade Studiefonds (voorheen Betsy Perk Opleidingsfonds)
Doel: Financiële ondersteuning van vrouwen die een opleiding (willen) doen – mits deze kan leiden tot economische zelfstandigheid.
www.tesselschade-arbeidadelt.nl 
Voorwaarden: de opleiding is een erkende instelling;
----
Christine Stichting
Doel: Ondersteuning van ongehuwde en alleenstaande vrouwen, met of zonder kinderen, en van weduwen met of zonder kinderen, die zich willen (her of om) scholen om een betere positie in de maatschappij te verwerven.
Aanvraagprocedure: Via het Aanvraagformulier dat per email is aan te vragen. Bijzonderheden: Alleen voor door het Rijk erkende opleidingen; Alleen als u niet voor de DUO studiefinanciering in aanmerking komt.
jeanetvanwoerden@planet.nl
----
Dr. Hendrik Muller’s Vaderlandsch Fonds
Doel: Stichting stelt zich tot doel jonge, veelbelovende Nederlanders financieel te ondersteunen in hun studie (universitair niveau of vergelijkbare hogere opleiding).
www.mullerfonds.nl 
Voorwaarden: Beurzen beschikbaar voor getalenteerde (gem. cijfer boven 7½) NL en Surinaamse studenten, of zij die in procedure zijn voor naturalisatie. Stages, studie of onderzoek moeten minimaal 4 maanden duren. Aantoonbaar begrotingstekort ondanks maximaal lenen bij de DUO.
----
Stichting FIOM Hendrik Pierson Fonds
Doel: Het financieel steunen van (aanstaande) alleenstaande ouders. Het is niet mogelijk om zelf een aanvraag in te dienen, zie hiervoor de voorwaarden. Het fonds geeft onder andere een bijdrage voor inrichting-, studie en bevallingskosten tot een maximum van 350 Euro.
www.fiomhendrikpiersonfonds.nl 
----

Neeltje Buis

Door omstandigheden nooit een diploma gehaald? En is ’t nu voor jou het moment om een studie op te pakken? Maar heb je geen geld voor zo’n tweede kans?

https://neeltjebuis.nl/

----

 

 

Maak een Gratis Website met JouwWeb