Groningen

http://www.maxidier.nl 

Stichting MaxiDier is een dierenartspraktijk en heeft als doelstelling het verlenen van betaalbare diergeneeskundige hulp aan huisdieren van eigenaren die aantoonbaar leven op of rond het minimum inkomen. 

----

https://www.vriendenvoorelkaarwinsumgr.nl  

Mensen die diep(er) in de schulden raken, gebruik moeten maken van de schuldhulpverlening of een uitkering aanvragen. Ook mensen die zich nooit zorgen maakten, kunnen morgen –  bijvoorbeeld door een faillissement, een ontslag of een echtscheiding – met lege handen komen te staan. Om hun zorgen wat te verlichten, kunnen we helpen. 

----

http://www.dezeecontainer.nl/ 

Kledingbank De Zeecontainer is een stichting die kleding inzamelt en deze kosteloos beschikbaar stelt aan mensen met een minimaal inkomen uit de stad Groningen. Daarnaast kunnen mensen die zich bij ons hebben aangemeld ook schoenen, speelgoed en klein huishoudelijke spullen bij ons krijgen. Sinds kort hebben wij zelfs een bruidshoek waar mensen bruidskleding kunnen lenen voor de grote dag.

----

https://www.stichtingsjm.nl 

Stichting SteunJeMedemens is in 2017 opgericht, met als doel het (in natura) ondersteunen van kinderen van ouders die het financieel zwaar hebben maar net te veel verdienen om ondersteuning van een voedselbank te ontvangen, alsmede het ondersteunen van de gezinnen van die kinderen met een leuke pakjesavond en een kerstpakket in de gemeenten Loppersum, Appingedam, Het Hoge Land, Ten Boer en Bedum.

----

http://www.melisbloemsmafonds.nl 

Zit u (tijdelijk) krap bij kas en krijgt u te maken met een bijna onvermijdelijke uitgave? En u kunt geen beroep doen op bijvoorbeeld de bijzondere bijstand? Dan kan het Melis Bloemsma Fonds een uitkomst zijn.

----

http://www.veurnoppes.nl 

Woont u in de gemeente  Stadskanaal en leeft u van een minimuminkomen of weekgeld? Bent u ingeschreven bij de Voedselbank Zuidoost Groningen? Heeft u kleding ofhuisraad nodig? Neem dan contact op met Stichting Veur Noppes.

----

https://hetbroodhuisje.weebly.com 

In de afgelopen jaren hebben we gezien dat armoede iedereen kan overkomen. De zzp’er die een paar maanden geen opdrachten krijgt, de alleenstaande moeder die ontslagen wordt, het echtpaar dat gedwongen hun huis moet verkopen. Als alles tegenzit en je niet meer rond kunt komen, is het fijn dat het broodhuisje er is om te voorzien in de eerste levensbehoefte.

----

https://www.isiskraamzorg.nl/kraambank/ 

Isis Kraamzorg heeft een eigen Kraambank. Als je een babyuitzet niet zelf kunt betalen, kun je een beroep doen op de Kraambank. Wij zamelen tweedehands babykleding en -artikelen in en geven die via de Kraambank door aan gezinnen die het nodig hebben. Duurzaamheid is voor ons belangrijk. We helpen de gezinnen én babyspullen krijgen zo een tweede kans. De Kraambank heeft een vestiging in Groningen en Heerenveen.

----

http://www.handigindebuurt.nl 

Voor iedereen die lid is van 'Mijn Gereedschapskist' en dat zijn de bewoners/particulieren uit de stad Groningen, houders van een Stadjerspas en burgerinitiatieven. kortom voor iedereen die om uiteenlopende redenen blij is met het bestaan van 'Mijn Gereedschapskist' en hier ook lid van wil worden en zodoende ook bijdraagt aan de sociale doelstelling van 'Mijn Gereedschapskist Groningen'.

----

https://www.stichtingvay.nl/ 

----

https://www.kledingbankmaxima.nl/# 

----

https://www.stichtingsjm.nl/ 

----

www.MEEDOENMIDDENGRONINGEN.NL  

----

www.hazewinkelfonds.nl 

----

https://www.sungroningendrenthe.nl/ 

----

https://www.wensstichtingdrenthe.nl/ 

----

https://www.degoudenpoot.nl/ 

----

https://www.stichtingarmslag.nl/ 

----

Een hondenschool voor minima https://m.facebook.com/hondenminima/ 

----